Newsletter FoodConscious
![](https://iz.sggw.edu.pl/wp-content/uploads/sites/105/2023/10/logo.jpg?x44657)
Już jest!!! 1 Newsletter projektu FoodConscious, współfinansowanego przez Komisję Europejską w ramach programu Erasmus +, w którym partnerzy z 5 krajów europejskich: Polski, Grecji, Słowenii, Hiszpanii i Włoch opracowują innowacyjne programy szkoleniowe skoncentrowane na ograniczeniu marnotrawstwa żywności w sektorze usług gastronomicznych. Podstawowym celem projektu jest podnoszenie świadomości i określenie niezbędnych umiejętności, które muszą rozwijać przedsiębiorstwa i pracownicy branży usług gastronomicznych aby przyczynić się do skutecznego zarządzania produkcją żywności i ograniczenia jej marnotrawstwa. Ważnym zadaniem projektu jest przygotowanie trenerów i przyszłych specjalistów z branży spożywczej do skutecznego prowadzenia uczestników szkoleń w kierunku proekologicznych umiejętności i zrównoważonych praktyk w zakresie zarządzania produkcją żywności. Chcesz wiedzieć więcej, zajrzyj do nas.
The 1st Newsletter of the FoodConscious project, co-financed by the European Commission under the Erasmus+ program, is now available. In this project partners from 5 European countries: Poland, Greece, Slovenia, Spain and Italy develop innovative training programs focused on reducing food waste in the catering services sector. The primary goal of the project is to raise awareness and identify the necessary skills that enterprises and employees of the food service industry must develop in order to contribute to the effective management of food production and reduce food waste. An important task of the project is to prepare trainers and future food industry specialists to effectively guide training participants towards pro-ecological skills and sustainable practices in food production management. If you want to know more, visit us